30,00 lei (TVA inclus)

Pinten electric cu rotiță pentru montat faguri, 220V

30 în stoc

Adaugă la Dorințe
Adaugă la Dorințe
EAN: 5949551012658 SKU: 40440 Categorie:

Descriere

Pinten electric cu rotita pentru montat faguri, 220V

Spre deosebire de pintenul apicol manual cu rotita care lucreaza la rece sau eventual poate fi scufundat in apa calda, pintenul apicol electric este mereu fierbinte in zona de suport a rotitei de cupru, transmitand temperatura acesteia prin puterea sa de 40W / 220V.

Rotita pintenului are un canal de circa 1mm, cu ajutorul caruia se mentine linia sarmei.

Adancimea canalului este de asemenea potrivita, astfel incat sarma sa fie doar amprentata in foita de ceara, fara a o perfora. Temperatura rotitei topeste ceara in zona de incastrare a sarmei, lasand-o in urma perfect lipita si in controlul apicultorului cu fiecare centimetru.

Montarea fagurilor in rama se face lasand un rost de dilatare pentru foita de ceara. 

Ce trebuie sa stim despre montarea fagurilor in cadrul ramelor apicole cu ajutorul pinten electric cu rotita pentru montat faguri?

  • Este bine sa folosim faguri din ceara naturala. Ceara naturala de albine este lipicioasa si adera la sarmele ramelor, in timp ce produsele petroliere sunt alunecoase si se scurg de pe sarmele ramelor apicole
  • Fagurii din ceara naturala sunt mai grosi iar culoarea acestora este mai mata, in timp ce fagurii la fabricarea carora s-au folosit alte materiale decat ceara, de obicei substante chimice, sunt mai subtiri, mai transparenti, nu se lipesc atat de bine pe sarme si se pot curba
  • La montarea fagurilor in cadrul ramei apicole este bine sa fie lasat un rost de dilatare pe cele doua margini stanga/dreapta si la partea de jos. Apicultorul monteaza fagurii cu ajutorul pinten cu rotita pentru montat faguri la temperatura mediului ambient – care poate fi in jur de 20 grade, in timp ce in stup sunt poate 40 grade; este bine ca foita de ceara sa aiba un mic rost de dilatare de cativa mm astfel incat sa nu se curbeze impanandu-se in lemn. La partea superioara, foita poate fi lipita de leatul ramei. Rostul de dilatare se lasa stanga, dreapta si jos.

Care sunt calitatile fagurilor montati pe ramele apicole?

Fagurii de miere sunt structuri hexagonale complexe create de albine pentru a stoca mierea, polenul și puietul. Ei sunt fabricați din ceară, o substanță secretată de glandele speciale ale albinelor lucrătoare. Fagurii au o serie de calități care le fac esențiale pentru viața stupului:

Structura:

  • Fagurii sunt construiți cu o precizie uimitoare, având un unghi de 120 de grade între celule, care maximizează spațiul și minimizează cantitatea de ceară necesară.
  • Această structură hexagonală este extrem de rezistentă, putând suporta greutatea mierii și a albinelor.
  • Celulele hexagonale sunt de asemenea eficiente din punct de vedere termic, permițând albinelor să regleze temperatura din interiorul stupului.

Cum se verifica rezistenta fagurilor?

Fagurii artificiali trebuie cumpărați încă din toamnă, lăsați să treacă o iarnă la ger, să prindă o brumă pe suprafața lor și abia în primăvara următoare pot fi folosiți. Înainte de a-i fixa în rame pe sârmele întinse, stuparul îi va expune câteva minute la soare. Aceasta le mărește rezistența, căci se elimină micile particule invizibile de apă ce le-au fost înglobate o dată cu fabricația lor.

O altă probă asupra rezistenței fagurilor artificiali o poate face orice stupar: el ia o bucată de fagure artificial mai mare decât o palmă. O ține întinsă până ce se încălzește; dacă foaia își lasă marginile atârnate în jurul palmei, este dovada că fagurii artificiali au o rezistență redusă. Când se îndoaie numai puțin, ei sunt buni. O astfel de probă se face într-o cameră ce are o temperatură de 20 grade Celsius.

Metoda lipirii fagurelui la partea inferioara a ramei

Lăsarea unui spațiu jos sub fagurele artificial micșorează suprafața de folosire a fagurelui care în partea de jos nu mai este clădit. În schimb, în locul gol din josul fagurelui, albinele clădesc o porțiune cu celule de trântor, care, de asemenea, constituie o oarecare pagubă. Din contra, dacă fagurele se sprijină jos, albinele îl clădesc în întregime numai cu celule de albine lucrătoare; dacă, bineînțeles, în stup se vor lăsa rame clăditoare cu spații libere sus, unde albinele clădesc în voie celule mari de trântor.

Concluzie:

Fagurii de miere sunt structuri uimitoare care joacă un rol vital în viața albinelor și în producția de miere. Proprietățile lor unice le fac esențiale pentru supraviețuirea coloniilor de albine și pentru menținerea sănătății stupului.

Mai multe informatii despre fagurii albinelor puteti gasi aici:

https://agromedia.md/agricultura-moderna/zootehnie/cresterea-albinelor/fagurii-artificiali-cum-ii-pregatim-cum-ii-introducem-corect-in-stup

In privinta fagurilor nostri, cu ceara la schimb sau la liber, puteti gasi oferta aici:

https://apinatura.ro/categorie-produs/ceara-si-faguri/

Caracteristici pinten electric cu rotiță pentru montat faguri, 220V

Rotita din cupru, corp din cupru, maner din plastic.

Lungime cu tot cu maner:

23cm.

Lungime cablu electric:

90cm.

Diametru rotita de cupru:

20mm.

Greutate pinten electric cu rotiță pentru montat faguri, 220V

200g. 

Informații suplimentare

Greutate 0,2 kg
Dimensiuni 23 cm

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Pinten electric cu rotiță pentru montat faguri, 220V”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și…