530,00 lei880,00 lei (TVA inclus)

Coș pentru centrifuga apicolă, 3/9 rame sau 3/12 rame, tangențial sau radial

Modele disponibile:

  • 3/9 rame (3 x rame 1/1 tangențial sau 9 x rame 1/2 radial)

  • 3/12 rame (3 x rame 1/1 tangențial sau 12 rame 1/2 radial) 

Adaugă la Dorințe
Adaugă la Dorințe
SKU: Nu se aplică Categorie:
Civan

Descriere

Coș pentru centrifuga apicolă, 3/9 rame și 3/12 rame, tangențial/radial

Cosurile pentru centrifugele apicole sunt disponibile in diferite configuratii si pot fi confectionate din diferite materiale.

Alegeti tipul de cos sau de centrifuga potrivit nevoilor dumneavoastra, in functie de tipul de rama utilizat si de numarul de stupi.

Centrifugele/cosurile pentru centrifuge, de tip tangential:

  • Permit asezarea ramelor in cos astfel incat o latura a ramei sa fie complet expusa fortei centrifuge. Este si cea mai sigura metoda de centrifugare, protejand fagurele pe plasa cosului, complet. In cazul acestui tip de centrifugare, ramele trebuie intoarse pe partea cealalta. In cazul ramelor foarte incarcate si al fagurilor noi, ramele trebuie intoarse chiar de trei ori si se invart incet pe partea initiala, pentru degrosare, apoi se pot invarti mai repede, pe partea cealalta si din nou pe partea initiala.

Exista si centrifuge/cosuri reversibile, care fac aceasta intoarcere automat, printr-un sistem de rasucire a suportilor ramelor in cos, fara ridicarea acestora.

Centrifugele/cosurile pentru centrifuge, de tip radial:

  • Permit asezarea ramelor pe raza cosului, cu partea inferioara spre ax si partea superioara spre peretele cuvei, forta centrifuga actionand simultan asupra ambelor fete ale fagurelui. Acest tip de centrifugare, radiala, care presupune o centrifuga cu un diametru mare si rame scurte (cu cat mai mare distanta fata de ax, cu atat mai mare forta centrifuga – cu alte cuvinte, cu cat este mai mare raza, cu cat este mai scurta rama si cu cat este asezata mai departe de ax) este potrivita pentru ramele de 1/2 (de jumatate) iar in cazul acestor rame, cea mai potrivita metoda de insarmare pentru rezistenta fagurilor, este cea verticala.

Cos pentru centrifuga apicola, 3/9 rame si 3/12 rame, tangential/radial

  • Poate transforma o centrifuga tangentiala in una radiala. Permite extractia a 3 rame 1/1 (tangential), a 3 rame 3/4 (tangential), a 6 rame 1/2 (tangential, cate doua in locul ramelor 1/1) sau a 9 rame 1/2 (radial), prin indepartarea plaselor pentru centrifugarea tangentiala si transformarea cosului in unul radial pentru 9 rame 1/2, fiind foarte potrivit pentru stupinele cu stupi etajati, in care ramele de cuib sunt 1/1 iar ramele de cat sunt 1/2, permitand centrifugarea simultana a 9 rame de acest fel, fara a pierde avantajul centrifugarii tangentiale, la nevoie, a ramelor de cuib.

Cosul centrifugei poate fi actionat de:

https://apinatura.ro/produs/mecanism-manual-pentru-centrifuga-apicola/

Ce trebuie sa stim despre tipurile de rame folosite in apicultura?

  • Stupul cu rame mobile este originar din Grecia și a fost descris de Sir George Wheler în cartea sa din 1682A journey into Greece.
  • Autorul a descris stupii pe care i-a văzut în mănăstirea Sfântul Cyriacus de pe muntele Himet din Attica. Stupul avea forma unui vas mare pentru flori, iar albinele își construiau fagurii de la niște rame așezate peste vas, care nu erau lipite de marginile laterale, pentru a putea fi scoase una câte una.
  • Cu acești stupi călugării efectuau mai multe operațiuni: inspectau și manevrau familiile în timp ce albinele lucrătoare se aflau la cules, divizau familiile, controlau roitul, recoltau miere fără să distrugă ramele cu puiet și se asigurau că albinele au suficientă hrană pentru a putea supraviețui peste iarnă.
  • In privinta rama stup 1/1 asamblata, progresul practic a fost făcut în anul 1851 de către reverendul L. L. Langstroth din Philadelphia care a încorporat rame mobile în cutii stratificate.
  • Principiul după care a fost construit stupul cu rame mobile a fost descoperirea spațiului albinei, un loc pe care albinele îl folosesc ca pe un coridor. Teoretic, acest spațiu este de 6 până la 10 mm, iar practic este de obicei de 8 mm. Reverendul Langstroth nu și-a revendicat invenția, el a fost doar cel care a identificat nevoia spațiului albinei, atunci când a creat stupul practic, cu rame mobile.

https://ro.wikipedia.org/wiki/Apicultur%C4%83

Date tehnice ale cosurilor pentru centrifuga, de tipul 3/9 rame sau 3/12 rame, atat tangential cat si radial: 

Dimensiune plase

37 x 30cm.

Diametru necesar centrifuga

55 cm.

Inaltime cos

40cm.

Diametru ax:

14mm.

Informații suplimentare

Greutate Nu se aplică
Dimensiuni Nu se aplică
Tip centrifugă

3/9 rame, 3/12 rame

Brand

Civan

Civan

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Coș pentru centrifuga apicolă, 3/9 rame și 3/12 rame, tangențial/radial”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și…