Reduceri!

330,00 lei740,00 lei (TVA inclus)

Coș pentru centrifuga apicolă

Modele disponibile (număr de rame)

  • 3 rame 1/1

  • 4 rame 1/1 

  • 6 rame 1/1 

 

Adaugă la Dorințe
Adaugă la Dorințe
SKU: Nu se aplică Categorie:
Civan

Descriere

Coș pentru centrifuga apicolă, 3, 4, 6 rame, tangențial

Cosurile tangentiale de 3, 4 sau 6 rame permit extractia ramelor mari de 1/1, a ramelor 3/4 sau a ramelor de jumatate 1/2, asezate cate doua in locul ramelor mari de 1/1.

Acest tip de centrifugare, tangentiala, este cel mai sigur pentru fagure, care este protejat impotriva ruperii pe intreaga plasa laterala. In cazul fagurilor foarte incarcati, se recomanda invartirea de trei ori (prima data usor pe partea initiala, apoi fagurele se intoarce si se poate invarti mai repede pe partea cealalta, dupa care se revine pe partea initiala si se poate invarti de data aceasta cu putere)

Ce trebuie sa stim despre vascozitatea mierii?

Un produs natural, iubit și respectat din cele mai vechi timpuri, ale cărui proprietăți unice de vindecare și nutriție nu și-au pierdut relevanța până în prezent, are o serie de caracteristici care determină calitatea acestuia. Iar densitatea mierii ocupă o poziție de lider printre ele.

Densitatea oricărei substanțe este raportul dintre masă și volumul ocupat de această masă. Acest parametru se numește greutate specifică. Conceptul este pe deplin aplicabil mierii, în plus, caracterizează calitatea sa.

Densitatea mierii variază între 1,4-1,5 kg/L. 

Factori care determina densitatea mierii:

  • Vremea: dacă albinele colectează nectar pe timp umed, umezeala din produsul final va fi mai mare;
  • Gradul de maturare; odată cu extractia timpurie din faguri, care nu au fost încă sigilate cu ceară, greutatea specifică a mierii de albine va fi mai mică;
  • Conditiile de depozitare; un recipient nesigilat contribuie la o schimbare a densității. Umiditatea aerului din cameră afectează direct densitatea datorită higroscopicității produsului.  În plus, temperatura de depozitare și conținutul de umiditate inerent al produsului afectează în mod direct densitatea.

https://ro.wikipedia.org/wiki/Miere

Sfaturi pentru centrifugarea corecta a ramelor apicole, extractia si pastrarea mierii:

  • Asigurati-va ca ramele centrifugate au fost bine capacite; mierea nematurata poate fermenta.
  • Echilibrați centrifuga: asigurați-vă că ramele sunt distribuite uniform în coșul centrifugei, pentru a evita vibrațiile excesive.
  • Începeți la o viteză mică și creșteți treptat: acest lucru va ajuta la prevenirea ruperii fagurilor.
  • Extrageti mierea de pe ambele părți ale fagurilor: rotiți ramele la jumătatea extracției pentru a extrage mierea de pe ambele fete ale fagurilor.
  • Filtrați mierea: indepărtați ceara și alte impurități din miere folosind o sită fină.
  • Depozitați mierea: păstrați mierea într-un recipient curat, etanș, la un loc răcoros și întunecat.

Cosul centrifugei apicole poate fi actionat de:

https://apinatura.ro/produs/mecanism-manual-pentru-centrifuga-apicola/

Tipuri de cosuri pentru centrifuga apicola:

Alegeti tipul de cos sau de centrifuga potrivit nevoilor dumneavoastra, in functie de tipul de rama utilizat si de numarul de stupi.

Centrifugele/cosurile pentru centrifuge, de tip tangential:

  • Permit asezarea ramelor in cos astfel incat o latura a ramei sa fie complet expusa fortei centrifuge. Este si cea mai sigura metoda de centrifugare, protejand fagurele pe plasa cosului, complet. In cazul acestui tip de centrifugare, ramele trebuie intoarse pe partea cealalta. In cazul ramelor foarte incarcate si al fagurilor noi, ramele trebuie intoarse chiar de trei ori si se invart incet pe partea initiala, pentru degrosare, apoi se pot invarti mai repede, pe partea cealalta si din nou pe partea initiala.

Exista si centrifuge/cosuri reversibile, care fac aceasta intoarcere automat, printr-un sistem de rasucire a suportilor ramelor in cos, fara ridicarea acestora.

Centrifugele/cosurile pentru centrifuge, de tip radial:

  • Permit asezarea ramelor pe raza cosului, cu partea inferioara spre ax si partea superioara spre peretele cuvei, forta centrifuga actionand simultan asupra ambelor fete ale fagurelui. Acest tip de centrifugare, radiala, care presupune o centrifuga cu un diametru mare si rame scurte(cu cat mai mare distanta fata de ax, cu atat mai mare forta centrifuga – cu alte cuvinte, cu cat este mai mare raza, cu cat este mai scurta rama si cu cat este asezata mai departe de ax) este potrivita pentru ramele de 1/2 (de jumatate) iar in cazul acestor rame, cea mai potrivita metoda de insarmare pentru rezistenta fagurilor, este cea verticala.

Cos pentru centrifuga apicola, 3/9 rame si 3/12 rame, tangential/radial

  • Poate transforma o centrifuga tangentiala in una radiala. Permite extractia a 3 rame 1/1 (tangential), a 3 rame 3/4 (tangential), a 6 rame 1/2 (tangential, cate doua in locul ramelor 1/1) sau a 9 rame 1/2 (radial), prin indepartarea plaselor pentru centrifugarea tangentiala si transformarea cosului in unul radial pentru 9 rame 1/2, fiind foarte potrivit pentru stupinele cu stupi etajati, in care ramele de cuib sunt 1/1 iar ramele de cat sunt 1/2, permitand centrifugarea simultana a 9 rame de acest fel, fara a pierde avantajul centrifugarii tangentiale, la nevoie, a ramelor de cuib.

Informații suplimentare

Greutate Nu se aplică
Dimensiuni Nu se aplică
Tip centrifugă

3 rame, 4 rame, 6 rame

Brand

Civan

Civan

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Coș pentru centrifuga apicolă, 3, 4, 6 rame, tangențial”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și…