115,00 lei (TVA inclus)

Canea din inox pentru centrifuga apicolă, Techtron – Serbia 

 

1 în stoc

Adaugă la Dorințe
Adaugă la Dorințe
EAN: 5949551010524 SKU: 11720 Categorie:
techtron

Descriere

Canea din inox pentru centrifugă

Canea din inox pentru centrifuga, avand diametrul exteriorul (filetul) de 48 mm; potrivita pentru echiparea vaselor din inox cu canea etansa, cu deschidere/inchidere rapida, pentru ambalarea mierii in borcane sau alte recipiente, cu viteza si precizie.

Aceasta canea din inox pentru centrifuga, fabricata din inox alimentar AISI304, poate fi de asemenea folosita pentru inlocuirea canelelor vechi de pe centrifugele aflate deja in functionare sau pentru constructia unor centrifuge sau recipiente de miere noi.

Caneaua este prevazuta cu garnitura pe partea de culisare si inchidere a mierii, cat si pe partea de fixare in corpul bazinului. Inchiderea canelei se definitiveaza prin strangerea piulitei-fluture.

Ce trebuie sa stim despre vascozitatea mierii?

Un produs natural, iubit și respectat din cele mai vechi timpuri, ale cărui proprietăți unice de vindecare și nutriție nu și-au pierdut relevanța până în prezent, are o serie de caracteristici care determină calitatea acestuia. Iar densitatea mierii ocupă o poziție de lider printre ele.

Densitatea oricărei substanțe este raportul dintre masă și volumul ocupat de această masă. Acest parametru se numește greutate specifică. Conceptul este pe deplin aplicabil mierii, în plus, caracterizează calitatea sa.

Densitatea mierii variază între 1,4-1,5 kg/L.

Factori care determina densitatea mierii:

  • Vremea: dacă albinele colectează nectar pe timp umed, umezeala din produsul final va fi mai mare;
  • Gradul de maturare; odată cu extractia timpurie din faguri, care nu au fost încă sigilate cu ceară, greutatea specifică a mierii de albine va fi mai mică;
  • Conditiile de depozitare; un recipient nesigilat contribuie la o schimbare a densității. Umiditatea aerului din cameră afectează direct densitatea datorită higroscopicității produsului.  În plus, temperatura de depozitare și conținutul de umiditate inerent al produsului afectează în mod direct densitatea.

https://ro.wikipedia.org/wiki/Miere#Istoric

Canea din inox pentru centrifuga echipeaza acest model de centrifuga:

https://apinatura.ro/produs/centrifuga-apicola-din-inox-electrica-si-manuala-6-rame-tangentiala-techtron/

Sfaturi pentru centrifugarea corecta a ramelor apicole, extractia si pastrarea mierii:

  • Asigurati-va ca ramele centrifugate au fost bine capacite; mierea nematurata poate fermenta.
  • Echilibrați centrifuga: asigurați-vă că ramele sunt distribuite uniform în coșul centrifugei, pentru a evita vibrațiile excesive.
  • Începeți la o viteză mică și creșteți treptat: acest lucru va ajuta la prevenirea ruperii fagurilor.
  • Extrageti mierea de pe ambele părți ale fagurilor: rotiți ramele la jumătatea extracției pentru a extrage mierea de pe ambele fete ale fagurilor si a o scurge apoi cu ajutorul canea din inox pentru centrifuga.
  • Filtrați mierea: indepărtați ceara și alte impurități din miere folosind o sită fină.
  • Depozitați mierea: păstrați mierea într-un recipient curat, etanș, la un loc răcoros și întunecat.

Ce trebuie sa stim despre cristalizarea mierii?

Ce este cristalizarea mierii?

Cristalizarea, zaharisirea sau granularea mierii este un proces natural prin care aceasta trece din stare lichidă în stare semisolidă sau solidă. Apare din cauza tendinței naturale a zaharurilor din miere, în special a glucozei, de a se transforma în cristale în timp.

Toate tipurile de miere cristalizează?

Da, toate tipurile de miere naturală vor cristaliza în cele din urmă. Viteza cu care se produce acest proces variază în funcție de compoziția mierii. Mierea cu un conținut mai mare de glucoză va cristaliza mai repede decât cea cu un conținut mai mare de fructoză. De exemplu, mierea de rapiță cristalizează de obicei în câteva săptămâni, în timp ce mierea de salcâm poate dura un an sau mai mult pentru a cristaliza.

Cristalizarea mierii afectează calitatea sa?

Nu, cristalizarea mierii nu afectează calitatea sau gustul acesteia. Mierea cristalizată este la fel de nutritivă și gustoasă ca mierea lichidă. De fapt, unii oameni preferă gustul și textura mierii cristalizate.

De ce este cristalizarea mierii un semn de calitate?

Mierea care cristalizează este un semn că este pură și naturală. Mierea falsificată nu cristalizează de obicei.

Cum pot topi mierea cristalizată?

Dacă preferați mierea lichidă, atunci cand nu mai curge pe canea din inox pentru centrifuga, puteți topi mierea cristalizată prin încălzirea lentă la o temperatură de sub 40°C. Puteți face acest lucru prin bain-marie, adică punând borcanul cu miere într-un vas cu apă fierbinte, dar nu clocotită. Nu încălziți niciodată mierea direct la foc, deoarece acest lucru poate distruge enzimele benefice și poate altera gustul.

Sfaturi pentru depozitarea mierii:

  • Depozitați mierea la loc răcoros și uscat, departe de lumina directă a soarelui.
  • Păstrați borcanul de miere bine închis pentru a preveni absorbția umidității.
  • Nu depozitați mierea în frigider, deoarece acest lucru poate accelera procesul de cristalizare.

Concluzie:

Mierea lichida este desigur mai usor de imbuteliat, de turnat in diferite vase cu ajutorul canea din inox pentru centrifuga.

Dar cristalizarea mierii este un proces natural care nu afectează calitatea mierii.

De fapt, este un semn că mierea este pură și naturală.

Puteți topi mierea cristalizată dacă preferați mierea lichidă, dar este important să o încălziți lent și la o temperatură scăzută.

Informații suplimentare

Greutate 0,400 kg

Brand

Techtron

techtron

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Canea din inox pentru centrifugă”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și…