370,00 lei (TVA inclus)

Mecanism manual pentru centrifuga apicolă, cu sistem de frânare, Civan – Turcia 

4 în stoc

Adaugă la Dorințe
Adaugă la Dorințe
EAN: 5949551012337 SKU: 11610 Categorie:
Civan

Brand: Apinatura.ro

Descriere

Mecanism manual pentru centrifuga apicola

Mecanism manual pentru centrifuga apicola, angrenaj din otel, prevazut cu franare, carcasa metalica de fonta, producator Civan Turcia

Acest mecanism manual pentru centrifuga apicola este potrivit pentru centrifuge cu diametrul de la 40 cm pana la 60 cm, datorita posibilitatii pozitionarii piciorului sau de sprijin la diferite distante fata de ax, pe bara centrifugei.

Ce este mecanism manual pentru centrifuga apicola?

Acest mecanism specializat de transmitere a miscarii de la maner la axul centrifugei, este alcatuit dintr-un set de roti dintate (pinion si melc) cu forma, marime si numar de dinti studiat si proiectat pentru a permite invartirea ramelor incarcate cu miere, cu usurinta, la o viteza necesara si suficienta pentru extragerea mierii din fagurii supusi fortei centrifuge.

Demultiplicarea asigura turatia ideala, folosind o forta minima.

De asemenea, acest mecanism manual pentru centrifuga apicola, produs de firma Civan din Turcia, este prevazut cu pozitie neutra, asa incat manerul nu se invarte atunci cand nu este actionat (ca si pedalele bicicletei; cand nu mai pedalezi, poti odihni picioarele pe pedale). De asemenea, actionand in sens invers, se obtine franarea.

Sfaturi de intretinere pe perioada indelungata:

In cazul ramelor foarte incarcate, ajutati cosul centrifugei la pornire, impingandu-l cu mana. Evitati franarea brusca. Cele mai solicitante pentru mecanism manual pentru centrifuga apicola, sunt pornirile si opririle.

Curatati periodic (macar o data pe an) si gresati cu vaselina pinioanele mecanism manual pentru centrifuga apicola, ceea ce le va conserva pe o perioada indelungata si va ajuta buna functionare a acestora.

Ce este mierea de albine?

  • Mierea (din latină melem; în greacă μέλισσα înseamnă „albină”) este un produs apicol obținut prin transformarea și prelucrarea nectarului de către albine și depozitat în celulele fagurilor pentru a constitui hrana populației din stup. Obținerea mierii este scopul principal al apiculturii din prezent și din trecut.
  • Mierea de albine a fost prima substanță dulce folosită de om, fiind prețuită în special de preoți în cadrul diverselor ritualuri. Există suficiente mărturii că în civilizațiile antice mierea era folosită, printre altele, la prepararea unei băuturi alcoolice la care se adăuga polen și levuri din faguri, însă, cele mai vechi documente referitoare la miere sunt două fragmente scrise în limba sumeriană.
  • De la egipteni au rămas mărturii privind modul de recoltare și folosire a mierii. Babilonienii și diferitele civilizații străvechi din India și China, utilizau mierea atât ca medicament cât și la ritualuri și ceremonii. În Vechiul Testament găsim scris „miere” de peste 60 ori. În Grecia antică s-a scris mult despre producerea de miere.

https://ro.wikipedia.org/wiki/Miere

  •  Hipocrate recomanda mierea pentru vindecarea unor afecțiuni (gastrointestinale, renale, respiratorii) și pentru tratamentul plăgilorDioscoride, autorul unei cărți în cinci volume, „De Materia Medica”, trata plăgile fistulizate folosind mierea în aplicații locale. Pliniu indica mierea în asociere cu untură de pește la tratarea rănilor infectate. Musulmanii foloseau mierea ca un leac bun pentru orice boală. Folosirea mierii în alimentație (ca hrană, băutură, conservant), în medicină, în ritualurile religioase a fost în continuă creștere până la descoperirea zahărului din trestie și sfeclă.

Ce trebuie sa stim despre densitatea mierii de albine?

  • Un produs natural, iubit și respectat din cele mai vechi timpuri, ale cărui proprietăți unice de vindecare și nutriție nu și-au pierdut relevanța până în prezent, are o serie de caracteristici care determină calitatea acestuia. Iar densitatea mierii ocupă o poziție de lider printre ele.
  • Densitatea oricărei substanțe este raportul dintre masă și volumul ocupat de această masă. Acest parametru se numește greutate specifică. Conceptul este pe deplin aplicabil mierii, în plus, caracterizează calitatea sa.
  • Densitatea mierii variază între 1,4-1,5 kg/L.

Factorii care determina densitatea mierii:

  • Vremea: dacă albinele colectează nectar pe timp umed, umezeala din produsul final va fi mai mare;
  • Gradul de maturare; odată cu extractia timpurie din faguri, care nu au fost încă sigilate cu ceară, greutatea specifică a mierii de albine va fi mai mică;
  • Conditiile de depozitare; un recipient nesigilat contribuie la o schimbare a densității. Umiditatea aerului din cameră afectează direct densitatea datorită higroscopicității produsului. În plus, temperatura de depozitare și conținutul de umiditate inerent al produsului afectează în mod direct densitatea.

Sfaturi pentru centrifugarea ramelor cu ajutorul mecanism manual pentru centrifuga apicola si extractia mierii:

  • Asigurati-va ca ramele centrifugate au fost bine capacite; mierea nematurata poate fermenta.
  • Echilibrați centrifuga: asigurați-vă că ramele sunt distribuite uniform în coșul centrifugei, pentru a evita vibrațiile excesive.
  • Începeți la o viteză mică și creșteți treptat: acest lucru va ajuta la prevenirea ruperii fagurilor.
  • Extrageti mierea de pe ambele părți ale fagurilor: rotiți ramele la jumătatea extracției pentru a extrage mierea de pe ambele fete ale fagurilor.
  • Filtrați mierea: indepărtați ceara și alte impurități din miere folosind o sită fină.
  • Depozitați mierea: păstrați mierea într-un recipient curat, etanș, la un loc răcoros și întunecat.

Dimensiuni mecanism manual pentru centrifuga apicola, cu franare, Civan:

  • Acest mecanism este potrivit pentru centrifugele avand diametrul intre 40 – 60 cm.
  • Greutate: 1,96 kg

 

Tipuri de cosuri pentru centrifuga apicola:

https://apinatura.ro/produs/cos-pentru-centrifuga-apicola-3-9-3-12/

https://apinatura.ro/produs/cos-pentru-centrifuga-apicola-3-4-6-rame/

 

 

Informații suplimentare

Greutate 1,96 kg

Brand

Civan

Civan

Recenzii

There are no reviews yet

Fii primul care adaugi o recenzie la „Mecanism manual pentru centrifuga apicolă”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și…