1.650,00 lei (TVA inclus)
Centrifugă apicolă din inox, 3 rame, manuală, tangențială, Civan
15 în stoc
Descriere
Centrifugă apicolă din inox, 3 rame, manuală, tangențială, Civan
Ce este centrifuga apicola?
Centrifuga apicola este un dispozitiv mecanic folosit de apicultori pentru extractia mierii, din ramele mobile ale stupilor, introducandu-le intr-un cadru metalic care se roteste, fara a deteriora fagurii care pot fi apoi refolositi. Cadrul metalic care se roteste, foloseste forta centrifuga pentru a separa mierea de faguri.
https://ro.wikipedia.org/wiki/Extractor_de_miere
Tipuri de centrifuge apicole
Alegeti tipul de centrifuga potrivit nevoilor dumneavoastra, in functie de tipul de rama utilizat si de numarul de stupi.
Centrifugele de tip tangential:
- Permit asezarea ramelor in cos astfel incat o latura a ramei sa fie complet expusa fortei centrifuge. Este si cea mai sigura metoda de centrifugare, protejand fagurele pe plasa cosului, complet. In cazul acestui tip de centrifugare, ramele trebuie intoarse pe partea cealalta. In cazul ramelor foarte incarcate si al fagurilor noi, ramele trebuie intoarse chiar de trei ori si se invart incet pe partea initiala, pentru degrosare, apoi se pot invarti mai repede, pe partea cealalta si din nou pe partea initiala.
Exista si centrifuge reversibile, care fac aceasta intoarcere automat, printr-un sistem de rasucire a suportilor ramelor in cos, fara ridicarea acestora.
Centrifugele de tip radial:
- Permit asezarea ramelor pe raza cosului, cu partea inferioara spre ax si partea superioara spre peretele cuvei, forta centrifuga actionand simultan asupra ambelor fete ale fagurelui. Acest tip de centrifugare, radiala, care presupune o centrifuga cu un diametru mare si rame scurte (cu cat mai mare distanta fata de ax, cu atat mai mare forta centrifuga – cu alte cuvinte, cu cat este mai mare raza, cu cat este mai scurta rama si cu cat este asezata mai departe de ax) este potrivita pentru ramele de 1/2 (de jumatate) iar in cazul acestor rame, cea mai potrivita metoda de insarmare pentru rezistenta fagurilor, este cea verticala.
Cosuri speciale pentru centrifugele apicole, 3/9 rame sau 3/12 rame, tangentiale sau radiale
- Pot transforma o centrifuga tangentiala in una radiala. Permit extractia a 3 rame 1/1 (tangential), a 3 rame 3/4 (tangential), a 6 rame 1/2 (tangential, cate doua in locul ramelor 1/1) sau a 9 rame 1/2 (radial), prin indepartarea plaselor pentru centrifugarea tangentiala si transformarea cosului in unul radial pentru 9 rame 1/2, fiind foarte potrivit pentru stupinele cu stupi etajati, in care ramele de cuib sunt 1/1 iar ramele de cat sunt 1/2, permitand centrifugarea simultana a 9 rame de acest fel, fara a pierde avantajul centrifugarii tangentiale, la nevoie, a ramelor de cuib.
- In cazul cosului de 3/12 rame, se pot centrifuga 3 rame 1/1, 3 rame 3/4 sau 12 rame 1/2, radial
https://apinatura.ro/produs/cos-pentru-centrifuga-apicola-3-9-3-12/
Sfaturi pentru centrifugarea corecta a ramelor apicole, extractia si pastrarea mierii:
- Asigurati-va ca ramele centrifugate au fost bine capacite; mierea nematurata poate fermenta.
- Echilibrați centrifuga: asigurați-vă că ramele sunt distribuite uniform în coșul centrifugei, pentru a evita vibrațiile excesive.
- Începeți la o viteză mică și creșteți treptat: acest lucru va ajuta la prevenirea ruperii fagurilor.
- Extrageti mierea de pe ambele părți ale fagurilor: rotiți ramele la jumătatea extracției pentru a extrage mierea de pe ambele fete ale fagurilor.
- Filtrați mierea: indepărtați ceara și alte impurități din miere folosind o sită fină.
- Depozitați mierea: păstrați mierea într-un recipient curat, etanș, la un loc răcoros și întunecat.
Ce trebuie sa stim despre vascozitatea mierii?
Un produs natural, iubit și respectat din cele mai vechi timpuri, ale cărui proprietăți unice de vindecare și nutriție nu și-au pierdut relevanța până în prezent, are o serie de caracteristici care determină calitatea acestuia. Iar densitatea mierii ocupă o poziție de lider printre ele.
Densitatea oricărei substanțe este raportul dintre masă și volumul ocupat de această masă. Acest parametru se numește greutate specifică. Conceptul este pe deplin aplicabil mierii, în plus, caracterizează calitatea sa.
Densitatea mierii variază între 1,4-1,5 kg/L.
Factori care determina densitatea mierii:
- Vremea: dacă albinele colectează nectar pe timp umed, umezeala din produsul final va fi mai mare;
- Gradul de maturare; odată cu extractia timpurie din faguri, care nu au fost încă sigilate cu ceară, greutatea specifică a mierii de albine va fi mai mică;
- Conditiile de depozitare; un recipient nesigilat contribuie la o schimbare a densității. Umiditatea aerului din cameră afectează direct densitatea datorită higroscopicității produsului. În plus, temperatura de depozitare și conținutul de umiditate inerent al produsului afectează în mod direct densitatea.
https://ro.wikipedia.org/wiki/Miere
Pentru filtrarea mierii, va recomandam si
https://apinatura.ro/magazin/conditionare-miere/sita-dubla-din-inox-pentru-miere/
Informații suplimentare
Greutate | 25 kg |
---|
S-ar putea să-ți placă și…
-
- Adaugă în coș
- Centrifuge apicole extracție miere
Mecanism manual pentru centrifuga apicolă
- 370,00 lei (TVA inclus)
-
- Selectează opțiunile Acest produs are mai multe variații. Opțiunile pot fi alese în pagina produsului.
- Centrifuge apicole extracție miere
Coș pentru centrifuga apicolă, 3/9 rame și 3/12 rame, tangențial/radial
- 530,00 lei – 880,00 lei (TVA inclus)
Recenzii
Nu există recenzii până acum.