590,00 lei (TVA inclus)

Tavă profesională pentru descăpăcit, inox 304, grosime tablă 0.8 mm – RODAX

17 în stoc

Adaugă la Dorințe
Adaugă la Dorințe
EAN: 5949551013525 SKU: 30680 Categorie:

Descriere

Tavă profesională pentru descăpăcit, inox 304, RODAX

Tava profesionala pentru descapacit, fiind realizata in intregime din inox 304, atat cuva cat si suportul cu sita.

Grosimea tablei folosite este de 0.8 mm (ca ordin de comparatie, in cazul centrifugelor, tabla folosita este de 0.5 – 0.7 mm, iar aici avem tabla din inox nu doar AISI 304, ci si de grosimea 0.8 mm). De asemenea, toate imbinarile tava profesionala pentru descapacit, inox 304, RODAX sunt realizate cu migala, acordand atentie fiecarui detaliu! Suportul este pliabil si se incadreaza in cotele cuvei, pentru a putea fi transportata in conditii de spatiu restrans.

Sita se ridica, fiind prevazuta cu 2 manere de sprijin, pe marginea cuvei. Cuva este prevazuta cu buson de golire, perfect etans, cu filet.

De ce capacesc albinele fagurii cu miere?

  • Albinele culeg nectarul din natura, pe care il depoziteaza apoi in faguri, in partea superioara a stupului. Initial, acesta este doar un nectar proaspat, cu continut ridicat de apa, influentat de sursa de cules si conditiile atmosferice. In interiorul celulelor, dupa umplerea fagurilor, are loc un proces de maturare a nectarului, care impreuna cu alte enzime adaugate de albine, devine miere.
  • Dupa umplerea celulelor si considerarea faptului ca mierea indeplineste conditiile optime pentru conservare, albinele sigileaza celulele cu un strat superficial de ceara, care se numeste capacel.
  • Aspectul uniform al unui fagure incarcat de miere si sigilat cu capacele pe fiecare celula, se numeste capaceala.
  • In vederea extractiei mierii din aceste celule, apicultorul este nevoit sa scoata fagurii din stup, sa indeparteze albinele prin scuturare, suflare si periere, apoi sa taie capacelele de la suprafata fagurilor pentru a ajunge la miere, folosind cutitul pentru descapacit (in cazul fagurilor mai incarcati) sau furculita pentru descapacit (in cazul fagurilor care au mai putina capaceala).
  • Dupa aceasta operatiune de „descapacire”, apicultorul poate introduce rama in centrifuga, in vederea extractiei mierii.

https://apinatura.ro/produs/centrifuga-apicola-din-inox-3-rame-manuala/

Ce este descapacirea?

Descapacirea este procesul prin care apicultorii îndepărtează stratul de ceară cu care albinele sigilează fagurii plini cu miere, înainte de a extrage mierea. Acest strat de ceară se numește căpăcel sau opercul.

De ce se face descapacirea?

Descapacirea este un pas crucial în procesul de recoltare a mierii. Ceara din căpăcele trebuie îndepărtată, pentru a permite extragerea mierii lichide din faguri.

Metode de descapacire

Există mai multe metode de descapacire, fiecare cu avantajele și dezavantajele sale:

  • Furculiță pentru descapacit: cel mai tradițional instrument, constă dintr-o furculiță cu dinți metalici care zgârie ușor suprafața fagurelui, îndepărtând căpăcelul.
  • Cuțit pentru descapacit: un cuțit cu lama zimțată, folosit pentru a tăia stratul de ceară.
  • Roller pentru descapacit: un dispozitiv cu role prevazute cu tepi ascutiti, care perforează căpăcelele. Este mai rapid decât metodele manuale, dar poate deteriora fagurii dacă nu este folosit cu grijă.

Factori importanți la descapacire

  • Precizie: este important să se îndepărteze doar căpăcelul, fără a tăia prea adânc în fagure și a deteriora mierea sau puietul.
  • Igienă: instrumentele folosite pentru descapacitare trebuie să fie curate pentru a preveni contaminarea mierii.
  • Temperatura: pentru o descapacire mai ușoară, unii apicultori încălzesc ușor fagurii înainte de proces.

După descapacire, fagurii cu mierea decopertată, sunt introduși în centrifuga apicolă pentru a separa mierea de ceară.

Ce trebuie sa stim despre vascozitatea mierii?

  • Un produs natural, iubit și respectat din cele mai vechi timpuri, ale cărui proprietăți unice de vindecare și nutriție nu și-au pierdut relevanța până în prezent, are o serie de caracteristici care determină calitatea acestuia. Iar densitatea mierii ocupă o poziție de lider printre ele.
  • Densitatea oricărei substanțe este raportul dintre masă și volumul ocupat de această masă. Acest parametru se numește greutate specifică. Conceptul este pe deplin aplicabil mierii, în plus, caracterizează calitatea sa.
  • Densitatea mierii variază între 1,4-1,5 kg/L.

Factori care determina densitatea mierii:

  • Vremea: dacă albinele colectează nectar pe timp umed, umezeala din produsul final va fi mai mare;
  • Gradul de maturare; odată cu extractia timpurie din faguri, care nu au fost încă sigilate cu ceară, greutatea specifică a mierii de albine va fi mai mică;
  • Conditiile de depozitare; un recipient nesigilat contribuie la o schimbare a densității. Umiditatea aerului din cameră afectează direct densitatea datorită higroscopicității produsului.  În plus, temperatura de depozitare și conținutul de umiditate inerent al produsului afectează în mod direct densitatea.

https://ro.wikipedia.org/wiki/Miere

Dimensiuni tava apicola profesionala pentru descapacit:

54 x 34 x 32cm.

Dimensiuni pliata:

54 x 34 x 14cm.

Greutate:

4kg.

Informații suplimentare

Greutate 6 kg

Brand

Rodax

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Tavă profesională pentru descăpăcit, inox 304, RODAX”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *