Va place noul site Apinatura?

BeeVital 500 ml

Tratamente; medicamente pentru albine

Beevital 500 ml - foto 1/2

Beevital 500 ml - foto 1/2

Beevital 500 ml - foto 2/2

Beevital 500 ml - foto 2/2
 
Pret:89.00RON
Aveti intrebari?
BeeVital HiveClean este unul dintre cele mai moderne si eficiente mijloace de control ale infestarii cu acarianul Varroa Jacobsoni.
Ajuta la mentinerea starii de igiena si sanatate a albinelor, iar populatia de varroa va fi redusa la minimum. Familiile de albine se vor regenera si vor produce o miere de calitate mai buna.

Compatibil cu apicultura bio.

Produs de firma BeeVital GmbH, AUSTRIA. Pentru detalii vizitati www.beevital.com

COMPOZITIE:
Apa, zaharoza, acid citric, acid oxalic, acid formic, extract de propolis, diverse uleiuri eterice.

INSTRUCTIUNI DE UTILIZARE
:
Inainte de intrebuintare agitati bine recipientul avand grija ca temperatura preparatului sa fie de aprox. 35 grade C. A se utiliza de preferinta cand temperatura exterioara este de -1 +25 grade C. Daca temperatura este prea ridicata, albinele parasesc stupul, ceea ce duce la o eficienta scazuta, motiv pentru care tratamentul se face seara, atunci cand majoritatea albinelor sunt in stup.
Se indeparteaza puntile de ceara dintre rame si se stropesc aproximativ 15 ml de BeeVital HiveClean in mod uniform in intervalul dintre cele 7-8 rame situate in zona centrala a cuibului, unde se gasesc majoritatea acarienilor (nu se picura, ci se stropeste intr-un jet cat mai subtire prin strangerea sticlutei, pentru ca produsul sa patrunda cat mai adanc in intervalul dintre faguri, atingand cat mai multe albine).
A se pastra la adapost de lumina directa a soarelui sau inghet. Dupa utilizare se strange bine dopul.

CUM ACTIONEAZA
:
La administrarea preparatului in intervalele dintre rame, se formeaza picaturi microscopice lipicioase, care adera la perisorii albinelor. Acestea, in continua lor miscare, vor distribui preparatul in intreaga familie. In acest mod BeeVital activeaza la albine instinctul de igiena, ele incep sa curete cu frenezie celulele de larve moarte. Albinele grav infestate cu Varroa si cele slabite sau bolnave datorita atacului acarienilor parasesc colonia, putand fi observate in fata stupului. BeeVital HiveClean schimba mirosul mediului albinelor. Acarienii, fiind orbi si orientandu-se numai prin miros, percep aceasta situatie ca pe schimbarea sursei lor de hrana, ceea ce ii face sa isi paraseasca gazdele. Parazitii cad pe fundul stupului si mor prin infometare. Moartea nu e cauzata de actiunea directa a vreunor componenti chimici din BeeVital HiveClean. Rezultatul poate fi observat doar pe fundul stupului si nu pe faguri. Administrat corect preparatul nu influenteaza in mod negativ albinele, puietul sau regina.

CAND SE ADMINISTREAZA
:
Primavara, cand incepe culesul de polen, in conditii de vreme relativ calduroasa, se face un tratament de control cu 15ml de BeeVital HiveClean. A doua zi, dimineata se poate evalua caderea acarienilor. In cazul unei caderi masive de paraziti apicultorul trebuie sa decida efectuarea unui tratament complet care va duce la regenerarea familiei de albine. In perioada IULIE / AUGUST, se examineaza starea familiilor de albine. In aceasta perioada majoritatea acarienilor Varroa se afla in celulele de puiet. Metoda cea mai simpla de examinare este sa descapaciti o sectiune de fagure de puiet. In functie de amploarea gradului de infestare se iau masurile potrivite. In perioada NOIEMBRIE / DECEMBRIE, in conditiile unei temperaturi ridicate de 0 grade C, este recomandat un nou tratament in ghemul de iernare. Astfel se elimina ultimii acarieni care fara tratament ar mai supravietui 6 luni. Un tratament de control se poate face in orice perioada a anului chiar si in ghemul de iernare.

Tratamentele efectuate pana in luna septembrie au eficacitate asupra albinelor de iernare. Tratamentele ulterioare influenteaza albinele anului urmator.

Folosind fundul antivarroa se urmareste caderea naturala de paraziti de pe fundul stupului. Aceasta reprezinta o informatie generala asupra nivelului de infestare a familiei. Daca se observa o cadere zilnica mai mare de 30 paraziti se impune un tratament intensiv, constand in trei aplicatii consecutive, luand in considerare perioada de eclozionare a parazitului. Intr-un interval de 18-20 zile, toti parazitii nou aparuti se vor gasi pe albine si astfel se asigura o eficienta maxima.

Disponibilitate produs: in stoc

Pret: 89 lei / flacon 500 ml

Cum procur?
Hala Obor sector 2 Bucuresti, magazinul apicol Apinatura
Prin curier, livrare in 24 h, telefon 021.252.41.31/0744.77.05.05
 

Recomandam

Masca apicola tip "scrima", cu plasa metalica
25.00RON
   
 

Clientii care au cumparat acest produs au mai comandat si:

Comentarii: